Tarım Tarihi Araştırmaları sayfasından alıntıdır.

Dünya tarım ve orman tarihi sürecine baktığımızda tarım ve orman üretimi ihtiyaç ve o bölge halkının kültürel değerlerine göre şekil almıştır. Bunun dışında tarım ve orman politikası yürütenler, Don Kişot gibi, sürekli politikalarına takılıp yok olan tarım ve ormanla birlikte sürekli çiftçiyi, üreticiyi ve halkı mağdur etmekle kalırlar.

Müslüman bir halka domuz ürettirmek, bazı dostlarımıza tavşan eti yedirmek… ya da yüzlerce yıllık yaylacıya sera yaptırmak boş ve gereksiz zaman kaybıdır.

Önce üretimin ana unsurlarına saygı, onların yaşam alanlarına hürmet gerektir. Çiftçiyi üreticiyi sürekli kılmak için gereken alt yapıları sağlamadan emrivaki yaptırımlar üretime giden her yola ayrı bir engeldir.

Bakanlık sürekli tarım ve ormanı perişan eden sistem, teşkilat yapısı, personel ve yönetim değişiklikleri yapmak yerine sistemi doğal akışına bırakıp sistemin doğal döngüsüne uygun çalışmalar yapmak zorundadır.

Ya da gölge etmeyip sadece üretici ve çiftçiye; yaptıkları işlerden dolayı müdahale engel olmayıp saygı göstermelidir… İşte o zaman tarım ve orman üretimi gereken seviyesini bulacaktır…

One thought on “TARIM BİR KÜLTÜRDÜR, ÜRETİMİNE ANCAK ÇİFTÇİ, ÜRETİCİ KARAR VERİR”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, 15-16 Mart 2019, Ankara

15-16 Mart 2019 tarihlerinde, Sürdürülebilir Yaşam Derneği tarafından, Ankara’da 1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi düzenlenecektir. Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği olarak destekçileri arasında olduğumuz kongrenin programı ve kayıt bilgileri aşağıdaki

Tahtacıörencik’ten birkaç haber

Köyümüzde son haftalarda kolektif faaliyetlerimizi artırmak yönünde çalışmalarımız var. Yakında köyün içindeki bir daireyi TADYA Bilgi ve Belge Merkezi olarak düzenleyeceğiz. Köylülerimiz, üreticilerimiz burada doğal yaşam ve doğal üretimle ilgili kitap, dergi, belge ve filmlere

Ürün niteliklerini ve gıda güvenliğini geliştirme çalışmalarımız

TADYA olarak 16 aileden oluşan, yaklaşık 50 kişinin aktif katkı verdiği bir kolektifiz. Siz değerli türeticilerimiz / destekçilerimiz de başından beri TADYA’nın ayrılmaz bir parçası oldunuz. Önümüzdeki dönemde ürünlerimizi niteliğini geliştirmek, gıda güvenliğini