23 Mayıs 2023 Salı günü, listemizden sipariş edeceğiniz ürünleri Ankara’daki adreslere teslim edeceğiz. Yaklaşık dağıtım saatinizi öğrenmek için Hüseyin Bey’i arayabilirsiniz: 0 555 3079310.
Mayıs ortasına yağışlı girdik, konveksiyon yağmurlarının ardı kesilmedi. Tarlalar ne zaman dikime hazır hale gelecek, yağmurlar ne zaman izin verecek belli değil. Ama TADYA uzun yıllardır polikültür ve çeşitlilik için çalışıyor; bütün yumurtaları tek kefeye koymuyor. Her hafta listeden çıkanlardan fazla yeni eklenen ürünler oluyor. Can eriği, çilek, roka, dereotu, tarhun, kuşotu, salatalık bu hafta listeye yeni girenlerden Son birkaç hafta içinde dahil olanlar arasında yeşil erik, taze asma yaprağı, pazı, amarant yaprağı, pırasa, taze kekik, taze baş sarımsak, sirken otu, taze melisa, toz kekik, keş, leylak çiçeği reçeli var.
SİPARİŞ FORMU
SİPARİŞ KONTROL SAYFASI
Notlar:
- Ekşi mayalı ekmeklerin mayalanması ve hazırlanması için en az 24 saat gerektiğinden, ekmek siparişlerinizin Pazartesi gününe kalmamasını rica ederiz.
- Herhangi bir sebeple memnun olmadığınız ürünler söz konusu olursa ücretini toplamdan düşmenizi veya telafi istemenizi rica ediyoruz. Böylece siz mağdur olmayacağınız gibi, TADYA üreticileri de hata veya eksiklerini fark edip kendilerini geliştireceklerdir. Siparişler ve ürünlerle ilgili her türlü soru veya sorun için Adnan Durmuş Bey’i arayabilirsiniz: 0 505 5496310. TADYA’nın geneli ile ilgili soru ve bildirimleriniz için bize eposta yazabilir (tadya.bilgi@gmail.com), GERİBİLDİRİM FORMU‘nu kullanabilir veya TADYA koordinatörlerini arayabilirsiniz (Güncel koordinatörler Selim Sağlam: 0535 323 87 96 ve Oğuz Aygün: 0542 206 87 68)
- Üreticilere göre sıralanmış ürün listesini, Ankara adrese teslim ve köyden temin fiyatlarıyla BU SAYFADA bulabilirsiniz.
- Her hafta satış tutarımızın yüzde 4’ünü depremzedelerle dayanışma fonumuza aktarıyoruz. Bu desteği en az yıl sonuna kadar devam ettireceğiz.

Tertemiz arazilerden, bahçe ve bağlardan yenebilir ve şifalı yabani otları kaçırmayın: Madımak, labada (efelek), sirken, ebegümeci, kuşotu, taze ısırgan, karakavuk (kara hindiba), çobançantası, hardal otu. Bunların nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgileri bize eposta ile sorabilirsiniz.
Taze yeşillik ve sebze çeşitlerimiz: Tere, kuzukulağı, maydanoz, dereotu, yeşil nane, kıvırcık marul, yağlı marul, yeşil soğan, yeşil sarımsak, taze kekik, turp yaprağı, ıspanak, dağ ıspanağı (Atriplex), pırasa, pazı, karalahana, yer elması, kırmızı pancar yaprağı, güzden kalan balkabağı (soyulmuş).
Listede doğal yemlerle beslenmiş, serbest gezinme alanları olan et tavuğu yine var.
SİPARİŞ FORMU
SİPARİŞ KONTROL SAYFASI
Başka yerde kolay bulamayacağınız ürünler arasında bulgurlu madımak yemeğini ve mancar yemeğini özellikle tavsiye ediyoruz.
Süt, yumurta ve dana kavurma, süt ürünlerinden de taze yoğurt, süzme yoğurt, kefir, süt reçeli ve şirden mayalı peynir çeşitleri, kızartmalık keş ve sade yağ (ghee) var.
Tam buğday unlu ürün çeşitleri çok zengin: Ekşi mayalı ekmek çeşitleri, süt ve tereyağıyla yoğrulan dağma ekmek çeşitleri, sebzeli ve çeşnili ekmekler, bazlama, köy çöreği çeşitleri, zengin ve vegan çeşitlerde mısır ekmeği, balkabaklı cevizli börek, ıspanaklı peynirli börek, kaymaklı cevizli börek, tereyağlı pekmezli kurabiye, pekmezli kek çeşitleri, …Giderek popülerleşen yeşil soğanlı kraker de tekrar listede.
SİPARİŞ FORMU
SİPARİŞ KONTROL SAYFASI
Unlar, bulgurlar, tarhanalar, turşular, marmelatlar, reçeller, salçalar, ezmeler, soslar çok çeşitli. Hepsi köyün kendi üretimi olan doğal girdilerden. Meyve ve sebze kuruları ve pestiller muazzam çeşitlikte. Hazır yemekler arasında yaprak sarması, lahana sarması, kapuska, semizotu yemeği, yeşil fasulye yemeği, yer elması yemeği ve tarhana çorbası dışında kabak, patlıcan, biber dolmaları var.
Dışarıda, merada beslenen yerli ve yerli kırması ineklerin günlük süt verimi ortalama 5 litre civarında olur. Özellikle taze otun çok olduğu bu dönemde sütler ve süt ürünleri oldukça lezzetlidir. Ama her ineğin sütünün niteliği cinsine, o sırada yediklerine, doğum döngülerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. İneklerin yeşil otu çok yedikleri bu dönemde sütün yoğunluğu ve yağ oranı görece azalır. Yağının rengi de sarıya döner. Dondurulmuş sütü öncelikle eriyene kadar bekletin ve sonra pişirin. Donmuş sütün yağı daha sarı ve bir ölçüde tereyağına dönüşmüş olabilir.
Farklı kalemlerden çok çeşitli ürünlerimizi burada listelemek sayfalar alır : ) Lütfen ürün listemizi inceleyin ve sorularınızı olursa bize iletin. Siparişlerinizle hem taze, mevsimlik, doğal ürünlere erişebilecek, hem de insan ölçekli, doğa dostu üretim yapan TADYA üreticilerini desteklemiş olacaksınız.
SİPARİŞ FORMU

TADYA üreticileri olarak küçük aile çiftçiliği ile doğa dostu, sağlıklı, taze ve nitelikli gıdalar üretmeye gayret ediyoruz. Ürünlerimizi aile iş gücünün yeteceği kadar küçük alanlarda, yoğun emekle üretiyoruz. Hasadımız da az ve öz oluyor. Doğa, emek ve sağlık sömürüsüyle maliyetlerini dışsallaştıran kitlesel gıda sistemiyle her zaman fiyat rekabetine giremiyoruz. Yine de ürünlerimizi ekonomik yönden giderek daha erişilebilir hale getirmeye çalışıyoruz.
Ürünlerimizi konvansiyonel market ürünleriyle karşılaştırmak yanıltıcı olacaktır; örneğin süt ve süt ürünlerimiz yerli kara sığırlar ve kırmalarından gelir. Bu hayvanların yaşam koşulları ve beslenme düzenleri endüstriyel hayvancılıktan çok farklıdır. Merada yayılan ineklerimizin süt verimi günde 4-5 litreyi geçmez. Bu ve benzeri farklar bütün ürünlerimiz için geçerlidir.
Tek bir köyün üretim imkânlarıyla çok çeşitli ürünler sunuyoruz. Gelecekteki gıda güvencemiz için bu çeşitliliği önemli buluyoruz. Ürün kalitesi ve alıcı memnuniyeti konusunda hassasız. Ancak üretim ve tedarik faaliyetlerimiz değişken koşullardan fazlasıyla etkileniyor. Kimilerimiz deneyimsiz olan büyük bir üretici grubuyuz ve sürekli öğrenmeye, kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Eksik ve hatalarımızı bize bildirmeniz ve bunları telafi etmemize imkân vermeniz bizi mutlu edecektir.

SİPARİŞ FORMU
TADYA üretim alanları her zaman hepinizin ziyaretine açıktır. Köyde görülecek yerler, konaklama ve nitelikli kahvaltı imkânları için Köy Ziyaret Rehberi‘mizi okuyabilirsiniz.
TADYA üretimlerinde doğayla uyum ve insan sağlığı ana önceliktir. Üretimde sistemik kimyasallar kullanılmaz. İnsan ölçekli, ekolojik ve onarıcı tarım yöntemleri sürekli olarak geliştirilir. Dönüşümlü olarak seçilen özdenetim ekipleri ve koordinasyon ekibi üretim alanlarına düzenli ziyaretler yapar ve raporlar tutar. Üretim alanları her zaman bütün türeticilerin ziyaretine açıktır. Ürünlerin üretici adlarıyla birlikte listelenmesi, ürünleri kaynağına kadar izleyebilmenize imkân verir. TADYA’ya ulaşan her türlü soru ve bilgi isteğine verdiğimiz cevapları BU SAYFADA bulabilirsiniz.
SİPARİŞ FORMU
Sipariş edeceğiniz ürünler size tek bir kolide gelecek. Sipariş formu Pazar akşamına kadar açık kalacak. Ankara’daki bireysel adresler için teslim katkısı sizden olarak 30 TL, ortak teslim noktaları için 20 TL katkı rica edilecek. Ödemeyi kapıda veya kolinin üzerinde yazılı olan banka hesabına havale/EFT yapabileceksiniz.
Lütfen teslim sırasında temiz ve yeniden kullanılabilir olan ambalajları (yumurta viyolleri, cam kavanozlar, temiz koliler ve kese kağıtları vs.) dağıtım yapan arkadaşımız Hüseyin Dilek’e iade etmeye çalışın. Ayrıca köyde çok sayıda sahipsiz köpek ve kedi oluyor. Bu canlara mama desteği sunmak isterseniz yine Hüseyin Bey’e iletebilirsiniz.
TADYA üreticileri agroekolojik (sistemik kimyasallardan uzak, doğayı ve insan sağlığını koruyan) yöntemlerle üretim yapıyor ve kendilerini sürekli geliştiriyorlar. Bütün üreticilerin temas bilgilerine ulaşabilir, istediğinizde üretim alanlarını ziyaret edebilir ve üretim süreçlerine aktif katkı verebilirsiniz.
TADYA üreticileri ile ilgili bilgiler:
https://tahtaciorencik.org/tadya-ureticileri-ve-urunleri/
TADYA tanıtım filmi:
Üretimler küçük ölçekli olduğu için siparişinizin tümü karşılanmayabilir. Sizin onayınız alınarak aynı ürünü üreten başka bir TADYA üreticisinden temin edilebilir.
TADYA Duyurular Whatsapp grubu: https://chat.whatsapp.com/B9EllPW3x13741GSv2O0tr