23 Mayıs Cumartesi – Tahtacıörencik gezisi

Üreticilerle buluşma, çiftlik ve doğa ziyaretleri 

Cumartesi günü TADYA’nın köyünde, Tahtacıörencik’teyiz! İster kendi araçlarınızla, ister ortak araç ile katılabileceksiniz.

>> KATILIM KAYIT FORMU


15 üretici aileden oluşan TADYA Kolektifi 18 yıla yakın zamandır doğa-dostu, agroekolojik yöntemlerle çeşitli gıdalar üretiyor ve türeticilerine ulaştırıyor. 

Tahtacıörencik’in kırsal dayanıklılık ve agroekoloji alanlarında ulusal ve uluslararası birçok başarısı var. 2018’te “Lush Spring Prize”da agroekoloji alanında, 2024’te “Michael Dower Avrupa Kırsal Dayanıklılık Ödülleri”nde finalist oldu. FAO’nun Avrupa ve Orta Asya’da Agroekoloji (2023) kitapçığında örnek çalışma olarak sunuldu. Son 6 yılda köy özelinde 10’dan fazla akademik çalışma yapıldı. 

Ve iki yeni haber: 

  • TADYA çiftlikleri yakın zaman önce Slow Food agroekolojik çiftlikler ağında “Slow Farm” statüsü kazandı.
  • Temmuz ayında başlayacak olan 3 yıllık Agroekoloji Ortaklığı projesinde, 5 Avrupa ülkesindeki çiftliklerle birlikte “Yaşayan Laboratuvar” olarak seçildi.

TADYA, uyguladığı katılımcı güvence sistemi ile, tüketicilerin üretim süreçlerinin her aşamasını görmesini ve denetlemesini teşvik ediyor.  

TADYA olarak hedefimiz; bu çalışmalar küçük bir alanda kalmasın, bölgede, Türkiye’de ve hatta dünya genelinde yaygınlaşsın. Çünkü iklim değişikliği ve diğer siyasi, ekonomik sosyal krizlerin baskısı altındaki dünyamızda gıda güvencemiz ancak ve ancak bu tür çalışmalarla, yerel gıda sistemlerinin güçlenmesiyle mümkün olacak.

Gelin, çünkü:

  • Köy çok güzel; geleneksel evleri, üretim ve mutfak kültürü ve çevresindeki yemyeşil doğal alanlarla çekici bir ekoturizm merkezi.
    ve…
  • İnsan ölçekli, katılımcı, doğa dostu, adil bir gıda sistemini ancak birlikte inşa edebiliriz!

Bu ziyarete kendi araçlarınızla veya Kızılay’dan kalkacak olan toplu taşıma aracıyla katılabilirsiniz. İki durumda da lütfen KATILIM FORMUnu doldurun. Katılımcı sayısına göre planlama ve köyde hazırlık yapacağız. 

Ortak Araçla Gelecekler İçin Bilgiler

Ortak araç ile gelecekler için ücret 780 TL. Bu rakam sadece araç masrafı, tur operatörlüğü ve ikram masraflarını karşılayacak şekilde belirlendi. Sabah Güdül merkezde simit, çörek ve çay ziyafeti ücrete dahil. Köyde her daim çayımız da olacak. 

Ancak ücrete öğle yemeği dahil değil: Köy pazarından hazır yiyecekler (gözleme, yaprak sarma ve çok çeşitli yemekler) satın alma imkanımız olacak. Ve elbette Tahtacıörencik Köy pazarından mevsim sebzeri ve çok çeşitli ürünler alma yapma imkânımız da olacak.

PROGRAM

9:00 Ortak araçla Ankara’dan çıkış (Kumrular Sokak sonraki duraklar Armada önü ve Optimum karşısı)
10:30 Güdül merkezde kahvaltı, çay ve ihtiyaç molası
11:00-11:30 Tahtacıörencik Köy kahvesinde buluşma
11:30-14:00 Köy içi ve çiftlik gezileri.
14:00-15:30 Köy pazarından yiyecek temini ve alışveriş imkanı
15:00-16:30 TADYA sunumu ve üreticiler ile ortak akıl toplantısı
16:30-18:00 Süvari Çayı kıyısını ziyaret
18:00 Ortak araçla köyden çıkış
19:30 Ankara’ya varış

>> KATILIM KAYIT FORMU

Kendi Araçlarıyla Gelecekler İçin Yol Tarifi

Ankara merkezden Güdül’e ulaşım için en uygun güzergah Ayaş yolu üzerindendir.  Ankara Güdül arası 85 km’dir. Ayaş’ı geçtikten yaklaşık 5 km sonra Güdül sapağından sağa dönerek Güdüle ulaşılır. Güdül merkez ile Tahtacıörencik arası 13 km’dir.

>> KATILIM KAYIT FORMU

Explore More

2022 TADYA Kahvaltı Şenliği’nin ardından

13 Ağustos 2022 Cumartesi günü, TADYA üreticilerinin davetiyle köyümüze gelen 300’den fazla ziyaretçi ile verimli ve keyifli bir kahvaltı şenliği gerçekleştirdik. TADYA kolektifini oluşturan 15 üretici ailenin her biri, gönüllü

TADYA Türetici Anketi ve Değerlendirmeleri

25 Eylül’de Tahtacıörencik köy kahvesinde gerçekleşen ve 5 saate yakın süren toplantımızda, SUYADER’den Dr. Meltem Soylu ve Dr. Duygu Ağagündüz’den gıda hijyeni temalı eğitimler almanın dışında, TADYA türetici anketinin sonuçlarını konuştuk. Gıdamız Geleceğimiz projesi kapsamında, Dört

1 Ekim Cumartesi: TADYA köy ziyaret günü – Ürün atölyeleri ve köy pazarı

TADYA üreticileri olarak sizleri 1 Ekim Cumartesi günü Tahtacıörencik Köyü’ne davet ediyoruz. Program: 🦋 9:30-11: 30 Süvari Ekokamp’ta buluşma. Tarhana ve diğer ikramlar. Süvari çayı kıyısında gezinti 🦋 12:00-13:30 Köy içi