Tahtacıörencik Hasat Festivali

4 Ağustos Pazar – Güdül AÇIK ÇİFTLİK GÜNÜ – Tarladan hasat
29 Temmuz 2019
21 Eylül Cumartesi, Karacaören Köyü, ÜZÜM Hasadı
12 Eylül 2019

Tahtacıörencik Hasat Festivali

14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde Tahtacıörencik Köyü’nün ve Güdül İlçesinin özel ürünlerini, mutfak kültürünü ve doğal üretim çabasını tanıtmak niyetindeyiz. Domates, eski üzüm çeşitleri, eski nohutlar, sumak, üvez, kunduru buğdayı, dağ ıspanağı gibi tarımsal ürünlerin yanında, ekşili çorba, berçem, höşmerim, kara helva, bazlama, sütlü çörek, ayran aşı gibi atalık mutfak kültürü öğelerinin de canlanmasını arzu ediyoruz. 

Aynı zamanda şehir halkının, tüketicilerin ve gıda topluluklarının köylülerle birebir temasının çoğalmasını, güvenilir gıda üretiminin artmasını ve sağlıklı gıdalara aracısız erişimin kolaylaşmasını da arzu ediyoruz. Şu anda köyde bereket vakti. Sebzelerin meyvelerin, doğadan toplanan ürünlerin en bol olduğu, yumurta, süt, bal bulabileceğiniz, kışlık ürünlerin de hazırlandığı bir dönem.

Festivalin tam programı şu adreste:

https://tahtaciorencik.org-hasat-festivali/ 

Cumartesi gündüz köy ürünleri yapım atölyeleri, akşamında panel ve kamp ateşi, sanatsal etkinikleri; Pazar günü çiftlik ziyaretleri, üreticilerden doğrudan alışveriş imkanı… Program zengin!

BM Küçük Ölçekli Çevre fonundan (UNDP SGP/GEF), Cumartesi ve Pazar sabahı konuklarımıza kahvaltı (köy üreticilerinden malzemelerle) sunmak için kısıtlı bir bütçemiz var. Onun dışındaki öğünler köy pazarında satılacak yiyeceklerle temin edilecek. Bütçemiz kısıtlı olduğu için, katılımcılardan yol masrafı dışında günlük 15 TL katkı rica ettik. Bunu köyde festival ekibine sunabilir, ayrıca dilerseniz köy kumbarasına katkı yapabilirsiniz.

Şenliğimize katılmak isterseniz lütfen aşağıdaki sayfada yer alan kayıt formunu doldurun. Böylece daha iyi bir planlama yapmamıza yardımcı olursunuz:

https://tahtaciorencik.org-hasat-festivali/ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir