HABERLER VE DUYURULAR

TARIM BİR KÜLTÜRDÜR, ÜRETİMİNE ANCAK ÇİFTÇİ, ÜRETİCİ KARAR VERİR

Tarım Tarihi Araştırmaları sayfasından alıntıdır. Dünya tarım ve orman tarihi sürecine baktığımızda tarım ve orman üretimi ihtiyaç ve o bölge halkının kültürel değerlerine göre şekil almıştır. Bunun dışında tarım ve orman politikası yürütenler, Don Kişot gibi, sürekli politikalarına takılıp yok olan tarım ve ormanla birlikte sürekli çiftçiyi, üreticiyi ve halkı mağdur etmekle kalırlar. Müslüman bir…

Karaçalılar Arasında – Bayram Atakul

KARAÇALILAR ARASINDA Kara tahtanın yüzünü Bilimle, şiirlerle, beyaz tebeşirle ağartmaya çalışan Ekmek kavgası peşinde akıp geçen öğretmenlik yıllarından sonra Şimdi yaşı yetmişe dayanmış o kara çocuk Sarı çiğdemlerin terk etmediği bayırlarda dolaşıyor Hüzünle soruyor kendi kendine Nereye gitti rüzgârda dalgalanan sarı buğday başakları Neden bir kütük gibi bakıyor bir zamanlar salkımlarla ışıldayan o güzelim asmalar…

15 Ekim 2022, Gıdamız Geleceğimiz Üretici-Türetici Panayırı

15 Ekim Cumartesi günü Ankara Kent Konseyi, Sürdürülebilir Yaşam Derneği ve Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği ortaklığında Gençlik Parkı Kent Konseyi bahçesinde yapılacak Gıdamız Geleceğimiz Üretici-Türetici Panayırı’na davetlisiniz! Cumartesi gününü kapsayacak bu panayırda çeşitli etkinlikler yer alıyor.Yer: Gençlik Parkı Ulus (Opera) Girişi, Ankara Kent Konseyi Etkinlik AlanıTarih ve saatler: 15 Ekim 2022, Cumartesi, 10:00-17:00 Not:…

TADYA Türetici Anketi ve Değerlendirmeleri

25 Eylül’de Tahtacıörencik köy kahvesinde gerçekleşen ve 5 saate yakın süren toplantımızda, SUYADER’den Dr. Meltem Soylu ve Dr. Duygu Ağagündüz’den gıda hijyeni temalı eğitimler almanın dışında, TADYA türetici anketinin sonuçlarını konuştuk. Gıdamız Geleceğimiz projesi kapsamında, Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği ve SUYADER’den arkadaşlarımızla birlikte bir grup türeticimizin de katıldığı toplantımızın raporu ektedir.

Gıdamız Geleceğimiz Podcast serisi Spotify ve YouTube kanallarında!

Gıdamız Geleceğimiz* Podcast serisi Spotify’da yayınlanmaya başladı! Ankara’da yaşayan, doğa dostu üretim yapan üreticileri desteklemek ve onları görünür kılmak amacıyla yola koyulduk. Haydi bize eşlik edin!   Tıkla:GIDAMIZGELECEĞİMİZ SPOTİFY Podcast Serisihttps://www.youtube.com/c/GıdamızGeleceğimiz Başlangıç bölümümüzde, çalışmalarımız ve Gıdamız Geleceğimiz podcast serisi üzerine sohbet ettik:Tıkla:GG Podcast Bölüm 0 @gidamizgelecegimiz Her bir bölümde, Ankara’nın ilçelerine bağlı farklı köylere ziyaret ediyoruz. Üreticilerin…

24 Eylül Cumartesi: Doğa Dostu Üretici Pazarı – ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisi

Gerçek gıdaya aracısız erişim fırsatı için sizler Doğa Dostu Üretici Pazarı’na bekliyoruz. Tarih: 24 Eylül 2022 (Cumartesi)Saat: 10.00-15.00Yer: ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisi (100. Yıl Mahallesi) ön bahçe. Geleneksel ve doğa dostu üretim yapan üreticilerle tanışmak, ürünlerini görmek ve ihtiyaçlarımıza birinci elden erişebilmek için üretici pazarlarının yaygınlaşmasını istiyoruz. Ankara’da doğa dostu ürün satış ve pazarlama…

1 Ekim Cumartesi: TADYA köy ziyaret günü – Ürün atölyeleri ve köy pazarı

TADYA üreticileri olarak sizleri 1 Ekim Cumartesi günü Tahtacıörencik Köyü’ne davet ediyoruz. Program: 🦋 9:30-11: 30 Süvari Ekokamp’ta buluşma. Tarhana ve diğer ikramlar. Süvari çayı kıyısında gezinti 🦋 12:00-13:30 Köy içi gezisi ve Köy Pazarı’ndan alışveriş imkânı (hazır yiyecekler de olacak) 🦋 13:30-15:30 Üretim atölyeleri (Köy Odası arkası) – Ekşi mayalı bazlama yapım atölyesi – Pekmez…

17 Eylül Cumartesi: Köy Ziyaret Gününe Davet

TADYA üreticileri olarak sizleri 17 Eylül Cumartesi günü Tahtacıörencik Köyü’ne davet ediyoruz. Program: 🦋 9:30-11: 30 Süvari Ekokamp’ta buluşma. Tarhana ve diğer ikramlar. Çay kıyısında gezinti 🦋 12:00-13:30 Köy içi gezisi ve Köy Pazarı’ndan alışveriş imkânı (hazır yiyecekler de olacak) 🦋 13:30-16:30 Üretim atölyeleri (Köy Odası arkası) – Münire Sağlam ile ekşi mayalı bazlama yapım atölyesi…

TADYA Kahvaltı Şenliği’nin ardından…

13 Ağustos 2022 Cumartesi günü, TADYA üreticilerinin davetiyle köyümüze gelen 300’den fazla ziyaretçi ile verimli ve keyifli bir kahvaltı şenliği gerçekleştirdik. TADYA kolektifini oluşturan 15 üretici ailenin her biri, gönüllü emek, ürün ve yemek katkısı verdiler. Böylece TADYA kendi imkânları, Tahtacıörencik muhtarlığının desteği, Uruş Aşevi’nin tabldot, çatal ve kaşık desteği ve Gıdamız Geleceğimiz Proje ekibinin…

TADYA Kahvaltı Şenliği’ne davet (13 Ağustos Cumartesi)

Kahvaltı Şenliği için davetimiz var! Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi (TADYA) olarak uzun zamandan beri köyümüzde doğal üretimin artması, çevrenin korunması ve kırsal turizmin yaygınlaşması adına çaba gösteriyoruz. Şu an TADYA içinde 15 aile olarak üretim yapıyor ve aracısız şekilde şehirdeki destekçilerimize ulaştırıyoruz. TADYA ve köy ile ilgili çeşitli bilgileri http://www.tahtaciorencik.org Web sitesinde bulabilirisiniz. Geleneksel hale…

Ürün niteliklerini ve gıda güvenliğini geliştirme çalışmalarımız

TADYA olarak 16 aileden oluşan, yaklaşık 50 kişinin aktif katkı verdiği bir kolektifiz. Siz değerli türeticilerimiz / destekçilerimiz de başından beri TADYA’nın ayrılmaz bir parçası oldunuz. Önümüzdeki dönemde ürünlerimizi niteliğini geliştirmek, gıda güvenliğini pekiştirmek ve sizlerin de bu süreçlere katılımını kolaylaştırmak için planladığımız çalışmalar var:  Daha dayanıklı, daha sürdürülebilir ve daha katılımcı bir gıda sistemi için sizlerle birlikte çalışmaktan…

Fide dağıtımı ve Agroekoloji söyleşisi

Arı aşkına 🐝🌱 Bahçelere, balkonlara şenlik! FİDE TESLİMLERİ TADYA’dan Cebeci, Aygün ve Durmuş ailelerinin ve Kır Çocukları’nın, çoğunluğu yerel ve atalık, bir kısmı da eski ve standart tohumlardan ürettikleri domates, tatlı biber, acı biber, patlıcan, tomatillo, salatalık, lahana, pazı, çilek ve tıbbi-aromatik bitki çeşitlerini, 21 Mayıs Cumartesi günü Ankara’da aşağıda belirttiğimiz adreslerden teslim alabileceksiniz. Güneşköy’den…

12 Şubat 2022 Cumartesi, “Gıdamız Geleceğimiz” üretici-türetici buluşması, canlı yayın

Endüstriyel girdilere, ticari tohumlara, fosil yakıtlara, toprağın aşırı işlenmesine, doğanın tahribatına, uzun tedarik zincirlerine, emek sömürüsüne dayalı bir gıda sisteminin bize vaad edebileceği bir gelecek yok! İnsan ölçekli, doğa dostu, zehirsiz, yerel gıda ağlarını hep birlikte geliştirmekten başka şansımız yok. “Gıdamız Geleceğimizdir!” diyerek başladığımız Krizler Döneminde Dayanıklı Gıda Sistemleri Oluşturmak projemiz ile, gezegenimizi tehdit eden sosyal, çevresel…

Ürün çeşitliliği, gıda güvencemiz, işleyiş modelimiz

Değerli TADYA destekçileri, Biliyorsunuz sizlere zaman zaman bilgilendirmeler yapıyoruz. Web sitemizde “Haberler ve Duyurular” başlıklı bir bölüm oluşturduk. Şimdiye kadar yaptığımız bilgilendirme ve duyuruları toplu olarak orada görebilirsiniz: https://tahtaciorencik.org/haberler-ve-duyurular/ TADYA üreticileri olarak endüstriyel gıda sistemlerine göre çok farklı üretim, dağıtım ve dayanışma ilişkileri içindeyiz. Küçük aile çiftçiliği ile doğa dostu, sağlıklı, taze ve nitelikli gıdalar üretmeye gayret…

İstasyonTEDÜ Açık Tezgah gününe davet – 29 Aralık 2021

Değerli destekçilerimz,Sizleri 29 Aralık Çarşamba günü 14.00-19.00 arasında, İstasyonTEDÜ – TED Üniversitesi Sosyal İnovasyon Merkezi’nde düzenlenecek olan ‘Açık Tezgah’ etkinliğindeki standımıza bekliyoruz. Adres: Ziya Gökalp Caddesi No.48 06420, E Blok Kat: 2, Ankara). TADYA Kolektifi olarak 5-6 üretici ile katılma hazırlığındayız. Sizlerle buluşmak, tanışmak, sohbet edebilmek için sabırsızlanıyoruz.

Destekçilerimize mektubumuz ve davetimiz

Değerli DBB ailesi , değerli destekçilerimiz, Tahtacıörencik Köyü TADYA üreticileri olarak size mektubumuz ve davetimizdir. Yıllar öncesinde, doğal hayatı yaşamak ve geliştirmek isteyen bir grup insanın köyümüze gelmesi ve sonrasında birçok destekçimizin ziyaretleriyle köyümüzde olumlu değişimler yaşadık. Dostlarımızın eko tarım, doğal tarım, zehirsiz tarım konularındaki tavsiye ve telkinleriyle ilk etapta birkaç aileyle başlayan TADYA kolektifi…

DBB grubuna açıklamamız

28 Ekim 2021 Değerli DBB üyeleri ve destekçilerimiz, Gmail ve Whatsapp aracılığıyla sizlere ulaşmış olan, Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi’nden bazı arkadaşlarımızın mesajları ile ilgili, bizlerin de sizlere bilgi vermemiz gerektiğini, olayları şeffaf bir şekilde izah etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bizler TADYA üreticileri  olarak (17 Aile, toplamda 50 kişi) ilk günkü gibi, yıllar itibariyle kendimizi daha da…

Beypazarı Uruş ve Güdül Tahtacıörencik köylüleri bölgelerinde maden tesisi istemiyor!

Basın açıklaması – 13.07.2021 Ankara’nın Beypazarı ilçesine bağlı Uruş Mahallesi sınırları içinde, İç Anadolu ve Ankara’nın tek Sakin Şehir ünvanlı Güdül ilçesinin tarımsal üretim alanlarının yakınında, Köroğlu Dağları’nın, Kirmir Çayı’nın ve Süvari Çayı’nın etkisiyle oluşmuş zengin bir doğal çevreye sahip bir alanda, doğayı ve yerel halkın geçim kaynaklarını tehdit eden bir açık maden ocağı planlanıyor.…

Güdül’ün doğa-dostu üreticileri

23 Temmuz 2021 Güdül İlçesi’nin doğa-dostu üreticileriyle tanışmak ister misiniz?Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği’nin Ankara’nın Güdül İlçesi’nde, GEF Küçük Destek Programı’nın (SGP) desteğiyle yürüttüğü, odağında yerel çiftçi ve üreticilerin olduğu “Güdül’de Gıda Topluluklarıyla Agroekolojik Dönüşüm” projesi kapsamında, Güdül ilçesinde agroekolojik üretime öncülük eden üreticiler ile söyleşiler yaptık. Doğa dostu,…

TADYA’nın işleyişi ile ilgili

8 Temmuz 2021 TADYA kolektifi olarak sizlere sıkça duyurular yapıyoruz. TADYA şu anda 16 üretici aileden oluşan bir gönüllü birliktelik. Bütün üreticiler ortak işlere katkı veriyor. Örneğin Hüseyin Araç ve Ceyhan Temürcü sipariş listelerinin toparlanması ve sipariş formlarının hazırlanmasıyla ilgileniyor. Kolilerin hazırlanması ve araca yerleştirilmesinde üreticiler hep birlikte çalışıyor. Destekçilerle eposta iletişimini daha çok Hüseyin Araç sürdürüyor. Rota oluşturma…

Birinci TADYA Kahvaltı Şenliği

11 Temmuz 2021 Pazar  11 Temmuz 2021 Pazar günü sizleri, Ankara’nın Güdül İlçesi’nde, yemyeşil Köroğlu Dağları’nın eteklerinde, doğa dostu üretime gönül vermiş bir köyün insanlarını, doğasını, çiftliklerini keşfetmeye davet ediyoruz. Bizimle birlikte bu dinlenme, öğrenme ve dayanışma yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? Süvari Çayı kıyısında, Süvari Eko Kamp alanında TADYA ürünleriyle kahvaltı yapacağız. Çay kıyısında yorgunluğumuzu…

Köyden haberler ve “Dayanıklı Gıda Sistemleri Oluşturmak” projesi

13 Haziran 2021 Ceyhan Temürcü’den bilgilendirme Birçoğunuzun bildiği gibi ben TADYA kolektifinde yer alan Kır Çocukları ekibindeyim. Birçok diğer arkadaşım gibi ben de TADYA çalışmalarına yapabildiklerim ve zamanım ölçüsünde katkı veriyorum.Sürdürülebilir Yaşam Derneği, Dört Mevsim derneğimiz ve köyün Güzelleştirme-Kalkındırma derneği ortaklığıyla ve UNDP SGP/GEF desteğiyle Krizler Döneminde Dayanıklı Gıda Sistemleri Oluşturmak: Tahtacıörencik ve Ötesi adı bir projeye başladık. Proje…

Destekçilerimize mektup

31 Mayıs 2021 TADYA’dan ürün temin eden destekçilerimizden gelen olumlu-olumsuz geri bildirimler için teşekkür ediyoruz.  TADYA üreticilerinin pek çoğu ilk kez bu ölçekte üretim yapıyorlar. Doğal olarak deneyimsizlik ve bilgi eksikliklerimiz de olabiliyor.  Önümüzdeki aylarda gıda kalitesi, gıda güvenliği, ambalajlama, hijyen konularında kapsamlı eğitimler yapılacak. Geri bildirimleriniz bu eğitimler için bize veri sağlayacak. Sipariş e-postalarınızda veya size gelen kolilerdeki üretici isim listelerini…

Destekçilerimiz için bilgilendirme mektubu

26 Mayıs 2021 Değerli TADYA destekçileri, Şu ana kadar TADYA kolektifine vermiş olduğunuz maddi-manevi her türlü destek için teşekkürlerimizi iletiyoruz. Şu anda TADYA içinde Tahtacıörencik Köyü’nden 14 aile birlikte çalışıyoruz. Doğa-dostu, sorumlu, katılımcı, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir üretim-tedarik modeli yaratmaya çalışıyoruz. Sizleri üretim süreçleri konusunda mümkün olduğunca bilgilendiriyor, her ürünün üreticisini bilmeniz ve isteğinizde ulaşabilmeniz için şeffaf bir şekilde bilgi…

TADYA nedir, ne yapar, nasıl çalışır?

15 Eylül 2020  Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi (TADYA) nedir, ne yapar, nasıl çalışır? Kolektif 2011 yılında ortaya çıktı. Kendilerine Kardeş Bitkiler diyen bir grup köyün yakınındaki bir arazide çalışmaya başlamıştı. Köylüler arasında doğa-dostu, temiz üretim yapmaya istekli olanlar vardı. Ankara’da da bu kişilerin ürünlerini talep eden ve onları desteklemeye istekli olan “Doğal Besin, Bilinçli Beslenme”…

Tahtacıörencik’ten Ankara’ya süt dağıtımı

Ali Duman ve ailesi bu yıl Güdül Tahtacıörencik Köyü’nde tarımsal üretime başladılar. Aynı zamanda, akrabası Murat Karaca ile birlikte, köylülerinin merada yayılan ineklerin sütünü Ankara’da evlere dağıtmak istiyorlar. Şimdilik Çarşamba günleri evlere teslim yapacaklar. İlk servis 6 Mayıs Çarşamba günü olacak.    Köyden süt temin edecekleri üreticiler: Emine Erman, Emine Cebeci, Fatma Bayar, Mehmet-Hava Uçak,…

21 Eylül Cumartesi, Karacaören Köyü, ÜZÜM Hasadı

21 Eylül Cumartesi günü Ankara’nın Güdül İlçesi’nde, Karacaören üzüm bağlarındayız. Onlarca çeşit yerel, antik üzüm çeşidi barındıran bağlarda üzümleri yerinde tanıyıp tadacağız. Bu gezimiz aynı zamanda, bilinçli ve etkin bir tüketici (bir türetici) olmak yolunda bir öğrenme yolculuğu olacak. Küçük çiftçi dostu edinme tanışma-tanıma fırsatımız olacak.          Sabah Köroğlu Dağları’nın eteklerindeki, “Yavaş…

Tahtacıörencik Hasat Festivali

14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde Tahtacıörencik Köyü’nün ve Güdül İlçesinin özel ürünlerini, mutfak kültürünü ve doğal üretim çabasını tanıtmak niyetindeyiz. Domates, eski üzüm çeşitleri, eski nohutlar, sumak, üvez, kunduru buğdayı, dağ ıspanağı gibi tarımsal ürünlerin yanında, ekşili çorba, berçem, höşmerim, kara helva, bazlama, sütlü çörek, ayran aşı gibi atalık mutfak kültürü öğelerinin de canlanmasını…

4 Ağustos Pazar – Güdül AÇIK ÇİFTLİK GÜNÜ – Tarladan hasat

Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği olarak uzun süredir Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi’nin (TADYA) koordinasyonunu yapıyoruz. Bir süredir de, Buğday Derneği’nin öncülüğünde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Küresel Çevre Fonu Küçük Hibe Programı (UNDP GEF SGP) desteğiyle, “Güdül’de Gıda Topluluklarıyla Agroekolojik Dönüşüm” projesini yürütüyoruz.   Projeyle ilgili kısa bilgi için:http://www.bugday.org/blog/zehirsiz-aracisiz-kolektif-gidamizin-sorumlulugunu-aliyoruz/   Proje kapsamında yer alan “öncü çiftçilerin”…

Tarımın Sürdürülebilirliği ve Tahtacıörencik

Doç. Dr. Gül Güneş ve Arş. Gör. Ayşe Selin Dülger, “Kırsal Rekreasyonda Eğitici Aktivitelerin Tarımın Sürdürülebilirliği Açısından Önemi – Ankara – Güdül Tahtacıörencik Örneği” başlıklı makaleleriyle, Yılın Ankara Araştırmacısı Ödülü dalında ATİD ve TUADER’in “Ankara Turizminin EN’leri” ödülünü aldılar. Makaleye şu adresten erişebilirsiniz: https://drive.google.com/file/d/1kRMMhSLcOy-xi_ZFH2r4rKUtCKYuvSAM/view?fbclid=IwAR153q5XriB5TbgwkZQm_y2bMKqmU0sa1RPrBH9etA7-73tyiJj4WwgrKKk

16 Eylül Pazar, Karacaören Köyü, Üzüm Hasadı Gezisi

16 Eylül Pazar günü Ankara’nın Güdül İlçesi’nde, Karacaören üzüm bağlarındayız. Onlarca çeşit yerli, antik üzüm çeşidi barındıran bağlarda üzümleri yerinde tanıyıp tadacağız. Sabah yemyeşil Köroğlu Dağları’nın eteklerindeki Süvari Çayı’nda serinleyip yorgunluğumuzu atacağız. Öğlen saatlerinde, eski üzüm bağlarını severek koruyan Ömer Çeliktaş’ın bahçesine geçeceğiz. Marifet Teyze’nin kendi bostanından gelen sebzelerle hazırladığı sebze yemekleriyle öğle yemeğimizi yiyip…

11-12 Ağustos 2018 (Cumartesi-Pazar), Tahtacıörencik Köyü, Çadır Kamplı Doğa, Köy, Çiftlik ve Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri

11-12 Ağustos haftasonunda sizleri, Ankara’nın Güdül İlçesi’nde, yemyeşil Köroğlu Dağları’nın eteklerinde, ekolojik üretime gönül vermiş bir köyün insanlarını, doğasını, çiftliklerini keşfetmeye davet ediyoruz. Doğa gezileri, köy keşfi ve çiftlik ziyaretleri yapacak, Cumartesi akşamı “Kocaçayır”da çadırlarımızı kuracak, kamp ateşimizi yakacak ve Perseid meteor yağmurunu izleyeceğiz. PROGRAM ÖZETİ (Ayrıntılı program aşağıda) Cumartesi: Sabah Ankara’dan ortak araçla çıkış,…

22 Temmuz Pazar, Tahtacıörencik Köyü, Çiftlik Ziyaretleri Gezisi

22 Temmuz Pazar günü sizleri, Ankara’nın Güdül İlçesi’nde, yemyeşil Köroğlu Dağları’nın eteklerinde, ekolojik üretime gönül vermiş bir köyün insanlarını, doğasını, çiftliklerini keşfetmeye davet ediyoruz. Bizimle birlikte bu dinlenme, öğrenme ve dayanışma yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?   Süvari Çayı kıyısında yorgunluğumuzu atacağız, çiftlik ziyaretleri yapıp tavuklarla, keçilerle, danalarla, kazlarla tanışacağız, dalından taze sebze toplayacağız. Köylülerle tanışıp…

Agroekoloji İçin Yerel Dayanışma Ağları ve DBB Buluşması – 7 Ekim Cumartesi

Ankara, Yılmaz Güney Sahnesi 5-8 Ekim 2017 tarihlerinde, Ankara ve çevresinde, Doğal Besin, Bilinçli Beslenme grubu (DBB) ve Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi’nin (TADYA) ev sahipliğiyle, URGENCI Akdeniz Topluluk Destekli Tarım Ağı’ndan konuklarımızı da içeren bir etkinlik yapıyoruz. “Öğrenme Yolculuğu” adlı bir URGENCI projesi kapsamında, URGENCI ve FAO’dan konuklarla birlikte Fas, Cezayir, Hırvatistan, Fransa, Mısır (Terre et…

Davetimiz

Tahtacıörencik Köyü, doğası ve üreticileriyle sizleri bekliyor. Son zamanlarda köydeki üreticiler, muhtarımız ve ilgili kişilerle yaptığımız görüşmeler sonucunda uzlaştığımız bir konu var: Bundan sonrası için köye ister sadece ziyaret ve gezi, ister üreticilerle işbirliği, ister çeşitli projeler için olsun, insanları davet etmek istiyoruz. Şimdiye kadar köyün dışarısı ile ilişkileri ağırlıkla Kır Çocukları ve TADYA üreticileri tarafından yönlendiriliyordu.…

Tahtacıörencik’ten birkaç haber

Köyümüzde son haftalarda kolektif faaliyetlerimizi artırmak yönünde çalışmalarımız var. Yakında köyün içindeki bir daireyi TADYA Bilgi ve Belge Merkezi olarak düzenleyeceğiz. Köylülerimiz, üreticilerimiz burada doğal yaşam ve doğal üretimle ilgili kitap, dergi, belge ve filmlere ulaşabilecek. Toplantılarımızı burada yapacağız ve burası köye gelen konuklarımız için de bir uğrak noktası olacak.  Bir de, doğal üretim ölçütlerimize uygun ürünlerin dağıtım ve kargo…

Bir sonraki Tahtacıörencik Gezisi – 4 Temmuz Cumartesi

4 Temmuz’da köyümüze yine bir günübirlik bir gezi düzenlemeye niyetliyiz. Ramazan dolayısıyla köyde öğle yemeği olmayacak, bunun yerine isteyenler yanlarında yiyeceklerini ve paylaşacaklarını getirebilecekler. Kişi sayısına göre muhtemelen bir midibüs veya otobüs kiralayacağız. Geziye katılmak istiyorsanız kayıt formu ile bilgilerinizi bize iletmenizi rica ediyoruz. Kendi aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız da lütfen formu doldurun, ki organizasyonu daha iyi planlayabilelim. Katılımcı sayısı 45…

Çağrımız

Tahtacıörencik Köyü Doğal Yaşam Kolektifi olarak sizlere çağrımız var: Ankara’nın bir köyünde üretilen doğal besinlerle sağlıklı beslenmek, Gerçek gıdaya aracısız şekilde erişerek üreticilere destek olmak, Doğayla uyumlu, çevreye zarar vermeyen, maliyetlerini dışsallaştırmayan üretim biçimlerini desteklemek, Eşsiz doğasını, tertemiz deresini, geleneksel üretimlerini koruyup geliştirmek isteyen bir KÖY ile tanışmak ve insanları ile dayanışma içinde olmak, Ankara’nın…