Köyümüzde TADYA özdenetim faaliyeti olarak 4 kişilik bir ekiple üreticilerin arazilerini gezdik. Ekili buğday, arpa, nohut, soğan, sarımsak ve sebze alanlarını, yapılan fidelerin çeşit ve sayılarını, tavuk, sığır ve sağımlık inek sayılarını tek tek not ettik. İşlenmiş ürünlerle ilgili denetimler de devam ediyor.
TADYA siparişlerini her hafta adreslere eksiksiz şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. TADYA 15 aileden oluşan, 50 kişinin emek verdiği bir köylü kölektifi. Üretim aşamalarında doğanın ve insan sağığının gözetilmesi en büyük önceliğimiz. Ürünlerin niteliklerini geliştirmek konusunda da sürekli çalışıyoruz. Ancak her hafta giden yüzlece ürün arasında bazen iyi hazırlanmamış, uygun olmayan veya ambalajında eksikleri olan ürünler olabiliyor.
Bir öğrenme alanı olan TADYA içinde üreticilerin bu tür eskiklerini gidermeleri için gereken uyarılar yapılıyor. İmkân oldukça köyde eğitimler de düzenleniyor. Bu tür hatalı ürün gönderimi yapan üreticiler için, koordinatörlerin kararıyla (şu anda Sofiya Kurban ve Nursemin Duran) belirli bir süre boyunca sipariş listesinden men edilme cezaları da uygulanıyor.
Gıda güvenliğine yönelik olarak, köyde plastik kullanımının azaltılması, uygun etiketleme, hatta labaroatuvar denetimleri için girişimlerimiz var. Bunlar bütçe gerektiriyor ve bu yönde hazırladığımız proje teklifleri var, bunların olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz
Siz değerki türeticilerimizden beklediğimiz, hatalar ve eksikler konusunda anlayışınzı esirgememeniz, ürünlerle ilgili her türlü görüşünüzü duyurularda belirtilen eposta, telefon numarası ve geribildirim formuyla bize iletmeniz. Memnun olmadınız ürünlerin iadesi veya telafisi zaten yapılıyor (iletişimde aksaklık olursa lütfen yılmadan yeniden ulaşın bize). Geribildirimleriniz TADYA’nın gıda güvenliği ve iletişim alanında kendini geliştirmesine de yardımcı oluyor.