2022 TADYA Kahvaltı Şenliği’nin ardından

Durmuşlar Çiftliği’nde Doğal Kahvaltı
3 Ağustos 2023
TADYA 3. Kahvaltı Şenliği’ne davet (20 Ağustos Pazar)
11 Ağustos 2023

2022 TADYA Kahvaltı Şenliği’nin ardından

13 Ağustos 2022 Cumartesi günü, TADYA üreticilerinin davetiyle köyümüze gelen 300’den fazla ziyaretçi ile verimli ve keyifli bir kahvaltı şenliği gerçekleştirdik.

TADYA kolektifini oluşturan 15 üretici ailenin her biri, gönüllü emek, ürün ve yemek katkısı verdiler. Böylece TADYA kendi imkânları, muhtarlığın desteği, Uruş Aşevi’nin tabldot, çatal ve kaşık desteği ve Gıdamız Geleceğimiz Proje ekibinin tanıtım, organizasyon ve işgücü desteğiyle, 350 civarı konuklarına ücretsiz bir kahvaltı şöleni sunabildi.

Biz TADYA üreticileri olarak, doğaya ve insan sağlığına saygılı şekilde, köyümüzün imkanlarıyla, meyve ve sebzelerden süt ürünlerine, unlu ürünlerden işlenmiş ürünlere ve baharatlara kadar yüzlerce çeşit ürün üretebilmiş ve bunları paylaşabilmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.

Sunduğumuz kahvaltılık ürünlerle renkli tabaklar oluştu: Sarımsaklı tarhana çorbası, bazlama, ekşi mayalı ekmek, kabaklı tuzlu kek, fıslak, çörek, kurabiye, kayısı marmelatlı tatlı kek…, Çökelek çeşitleri, köy peyniri, süt, haşlanmış yumurta…, kahvaltılık sos, acuka, süzme yoğurtlu meze, topan patlıcan salatası, biber dolması, yaprak sarması, patates salatası, çilekli nar ekşili semizotu salatası, çeri domates salatası, semizotu turşusu, salatalık turşusu, karışık turşu, domates, biber, salatalık… Tatlılardan bal, süt reçeli, pekmez, erik marmelatı, gül reçeli, incir reçeli, erik suyu, kiraz reçeli, kara helva, çilek reçeli, ayva reçeli, kuşburnu marmelatı, kurabiye, kek, meyvelerden elma, armut, karpuz, üzüm… Kekik, nane, sumak… Ihlamur, erik suyu

Kahvaltı sonrası TADYA üreticileri ve köy muhtarının kısa bir onumaları oldu. Gğn boyunca yeni tanışıklıklari sıcak sohbetler yaşandı. Dileyen ziyaretçilr istediklri TADYA üreticilrini üretim alanlarında ziyaret ettilr ve tarlalardan sebze toplayarak alışvriş yaptılar. Öğleden sonra köy kahvesinde bir forum yapıldı ve katılan herkes kendisini tanıttı, doğa dostu tarım, gıdaya aracısız erişim ve köyde yapılan çalışmalar konusunda konusunda görüşlerini paylaştı.

Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın’ın da katılımıyla TADYA üreticileri, muhtarlar ve belediye yetkilileri arasında, yapılan çalışmaların geliştirilmesi ve Güdül genelin yaygınlaştırılması konusunda görüş alıverişi yapıldı.

Günden fotoğraflar:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir