TADYA Kahvaltı Şenliği’nin ardından…

TADYA Kahvaltı Şenliği’ne davet (13 Ağustos Cumartesi)
5 Ağustos 2022
17 Eylül Cumartesi: Köy Ziyaret Gününe Davet
13 Eylül 2022

TADYA Kahvaltı Şenliği’nin ardından…

13 Ağustos 2022 Cumartesi günü, TADYA üreticilerinin davetiyle köyümüze gelen 300’den fazla ziyaretçi ile verimli ve keyifli bir kahvaltı şenliği gerçekleştirdik.

TADYA kolektifini oluşturan 15 üretici ailenin her biri, gönüllü emek, ürün ve yemek katkısı verdiler. Böylece TADYA kendi imkânları, Tahtacıörencik muhtarlığının desteği, Uruş Aşevi’nin tabldot, çatal ve kaşık desteği ve Gıdamız Geleceğimiz Proje ekibinin tanıtım, organizasyon ve işgücü desteği ve Ankara Kent Konseyi Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu’nun katkılarıyla, 350 civarında ziyaretçiye ücretsiz bir kahvaltı şöleni sunulabildi.

Biz TADYA üreticileri olarak, doğaya ve insan sağlığına saygılı şekilde, köyümüzün imkanlarıyla, meyve ve sebzelerden süt ürünlerine, unlu ürünlerden işlenmiş ürünlere ve baharatlara kadar yüzlerce çeşit ürün üretebilmiş ve bunları paylaşabilmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.

Sunduğumuz kahvaltılık ürünlerle renkli tabaklar oluştu: Sarımsaklı tarhana çorbası, bazlama, ekşi mayalı ekmek, kabaklı tuzlu kek, fıslak, çörek, kurabiye, kayısı marmelatlı tatlı kek…, Çökelek çeşitleri, köy peyniri, süt, haşlanmış yumurta…, kahvaltılık sos, acuka, süzme yoğurtlu meze, topan patlıcan salatası, biber dolması, yaprak sarması, patates salatası, çilekli nar ekşili semizotu salatası, çeri domates salatası, semizotu turşusu, salatalık turşusu, karışık turşu, domates, biber, salatalık… Tatlılardan bal, süt reçeli, pekmez, erik marmelatı, gül reçeli, incir reçeli, erik suyu, kiraz reçeli, kara helva, çilek reçeli, ayva reçeli, kuşburnu marmelatı, kurabiye, kek, meyvelerden elma, armut, karpuz, üzüm… Kekik, nane, sumak… Ihlamur, erik suyu…

Kahvaltı sırasında köy muhtarı Sebahattin Araç’ın ve TADYA üreticilerinin kısa konuşmaları oldu. Gün boyunca yeni yeni tanışmalar ve sıcak sohbetler yaşandı. Sonrasında ziyaretçiler istedikleri TADYA üreticilerini üretim alanlarında ziyaret ettiler ve tarlalardan sebze toplayarak alışveriş yaptılar. Öğleden sonra köy kahvesinde bir forum yapıldı. Katılan herkes kendisini tanıttı, doğa dostu tarım, gıdaya aracısız erişim ve köyde yapılan çalışmalar konularında görüşlerini paylaştı.

Gün içinde Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın’ın katılımıyla, TADYA üreticileri, muhtarlar ve belediye yetkilileri arasında, köyde yapılan çalışmaların geliştirilmesi ve Güdül geneline yaygınlaştırılması konusunda görüş alışverişi yapıldı.

Şenliğin ardından bize ulaşan bazı mesajlar:

Çok teşekkür ederim size köy halkına bilmediğim çok şey öğrendim emeklerinize sağlık güzel insanlar sevgi ve saygılarımla.

Sadece satın alıp yemedik. Ben çağdaş üretim kültürü gördüm öğrendim. Çok mutluyum.

Misafirperverliğiniz ve mükemmel sofranız için çok teşekkür ediyoruz

Bu güzel kahvaltı, zahmet ve sunumunuz için çok teşekkür ediyoruz!

Afşar Mahallesi olarak emeği geçen herkese teşekkür ederiz çok güzel bir etkinlikti tebrikler

Ellerinize sağlık, bizim için aldığımız yiyeceğin yetiştiği toprağı görmek, emek verenlerle tanışabilmek bu çağda büyük ayrıcalık

Efsane bir kahvaltının tadıyla ayrılıyoruz. İyi ki varsınız.

Çok teşekkür ederim köy halkına, bilmediğim çok şey öğrendim emeklerinize sağlık güzel insanlar.

Dolu dolu geçen çok güzel bir etkinlikti. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Emekçi çiftçi kardeşlerimize minnettarız. Doğa dostlarla daha güzel…. Katılan, emek veren, bizleri en güzel şekilde ağırlayan TADYA, Tahtacıörencik Muhtarı, Güdül Belediyesi, Uruş, Süvari Eko Kamp ve emeği geçen herkese canı gönülden çok teşekkürler… kazancınız bol olsun

Günden fotoğraflar: https://drive.google.com/drive/folders/1ni4bgcOslCBiCKGoN2eTfsnNks_M4kUM?usp=sharing

Salı günleri Ankara’da eve teslim TADYA ürünlerinden sipariş vermek için: https://tahtaciorencik.org/siparis-sayfasi/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir