TADYA Kahvaltı Şenliği’ne davet (13 Ağustos Cumartesi)

Ürün niteliklerini ve gıda güvenliğini geliştirme çalışmalarımız
26 Haziran 2022
TADYA Kahvaltı Şenliği’nin ardından…
15 Ağustos 2022

TADYA Kahvaltı Şenliği’ne davet (13 Ağustos Cumartesi)

Kahvaltı Şenliği için davetimiz var!

Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi (TADYA) olarak uzun zamandan beri köyümüzde doğal üretimin artması, çevrenin korunması ve kırsal turizmin yaygınlaşması adına çaba gösteriyoruz. Şu an TADYA içinde 15 aile olarak üretim yapıyor ve aracısız şekilde şehirdeki destekçilerimize ulaştırıyoruz. TADYA ve köy ile ilgili çeşitli bilgileri www.tahtaciorencik.org Web sitesinde bulabilirisiniz.

Geleneksel hale gelen TADYA kahvaltı şenliğimizi 13 Ağustos Cumartesi günü, 10:00’dan itibaren Süvari Çayı kıyısında, Süvari Ekokamp alanında yapacağız. TADYA üreticilerinin doğal ürünlerinden oluşan ikramlar ücretsiz olacak. Ayrıca, kahvaltı sonrasında Süvari Çayı kıyısında ve köyde zaman geçirme, köylüler ve TADYA üreticileriyle tanışma, çiftliklerini ziyaret etme ve doğal olarak üretilmiş ürünlerden alma imkanlarınız da olacak.

Etkinliğimize toplu ulaşım desteği sağlanmayacaktır. Kendi araçlarınızla gelip köy ve çevresinde dilediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz. Şenliğe katılmak için kayıt zorunlu değil. Ama katılmak istiyorsanız aşağıdaki formu kullanarak isminizi ve katılacak kişi sayısını bildirmeniz planlama yapmamıza yardımcı olacaktır: KATILIM BİLDİRİM FORMU

Katılım sağlayacak arkadaşları Whatsapp koordinasyon grubuna da davet ediyoruz. Gün boyunca gerekli bilgi ve duyuruları buradan paylaşacağız:  https://chat.whatsapp.com/JuigafwPKpJ1dhaOTrnwiZ

Öncesinde Tahtacıörencik Ziyaret Rehberi’ni okuyabilir ve köy haritalarını inceleyebilirsiniz: https://tahtaciorencik.org/koy-ziyaret-rehberi/

NOT: Atık çıkarmamak adına kahvaltı etkinliğimize katılmak isteyenlerin beraberlerinde tabak, çatal, kaşık ve bardaklarını getirmeleri rica ediyoruz.

PROGRAM

10:00-12:00 Süvari Çayı kıyısında eko-kamp alanında sabah kahvaltısı
12:00-12:30 Tanışma ve TADYA ile ilgili bilgilendirme
12:30-13:30 Süvari Çayı kıyısında gezinti.
13:30-18:00 Köy içine geçiş ve üreticileri çiftliklerinde ziyaret etme imkanı
18:00 Köy içinde dileyenlerle değerlendirme toplantısı

ULAŞIM

Ankara merkezden Güdül’e ulaşım için en uygun güzergah Ayaş yolu üzerindendir.  Ankara Güdül arası 85 km’dir. Ayaş’ı geçtikten yaklaşık 5 km sonra Güdül sapağından sağa dönerek Güdüle ulaşılır. Güdül merkez ile Tahtacıörencik arası 13 km’dir. 

Sabah kahvaltısı için Süvari Çayı kıyısındaki Eko Kamp alanında buluşacağız. Köy içine vardıktan sonra köy halkın sorarak çay kenarına inebilirsiniz. Yol kenarında Süvari Eko-Kap tabelasını göreceksiniz.

YANIMIZA NE ALALIM?

  • Su matarası / şişesi (köyde suyumuzu çeşmelerden doldurabileceğiz).
  • Üzerine oturmak için kilim, mat, örtü, vs. (alanda oturak ve sandalyelerimiz de olacak ama herkese yetmeyebilir)
  • Mümkün olursa kendi bardak, çatal/kaşık ve tabaklarınız
  • Şapka, hava koşullarına uygun giysiler ve yedek giysiler
  • Süvari Çayı’nda suya girmek isteyen çocuklar için mayo, terlik, havlu vs.
  • Dilerseniz fotoğraf makinesi, not defteri, kalem, büyüteç, dürbün.

NOTLAR

  • Köye veya kamp alanına ulaştığınızda ekipten bir arkadaşımız telefon numaranızı Whatsapp iletişim grubuna eklemek için size yardımcı olacaktır.
  • Sigaralarınızı tenha ve çocukların göremeyeceği bir uzaklıkta içmenizi ve izmaritlerini yerlere atmamanızı rica ediyoruz.
  • Plastik poşet, pet şişe gibi doğada çözülmesi zor malzemeleri doğaya bırakmamak konusunda hassasiyet rica ediyoruz.
  • Köy üreticilerinin kullanabileceği temiz koli, kavanoz, yumurta viyolü gibi yeniden kullanılabilir ambalajlar getirebilirsiniz

Geçen yıl yapılan şenlikten ve ürünlerden fotoğraflar: https://bit.ly/3vIe5Yw

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir