Destekçilerimize mektubumuz ve davetimiz

DBB grubuna açıklamamız
28 Ekim 2021
İstasyonTEDÜ Açık Tezgah gününe davet – 29 Aralık 2021
24 Aralık 2021

Destekçilerimize mektubumuz ve davetimiz

Değerli DBB ailesi , değerli destekçilerimiz,

Tahtacıörencik Köyü TADYA üreticileri olarak size mektubumuz ve davetimizdir.

Yıllar öncesinde, doğal hayatı yaşamak ve geliştirmek isteyen bir grup insanın köyümüze gelmesi ve sonrasında birçok destekçimizin ziyaretleriyle köyümüzde olumlu değişimler yaşadık. Dostlarımızın eko tarım, doğal tarım, zehirsiz tarım konularındaki tavsiye ve telkinleriyle ilk etapta birkaç aileyle başlayan TADYA kolektifi son birkaç yılda 15 aileye ulaştı.

Son yıllarda TADYA olarak düzenli toplantılar yaptık. Toplantılarımız hem bütün köylülerimize, hem de bizleri ziyarete gelen herkese açık oldu. Kolektif olarak adrese teslim organizasyonlarına da başladık. Destekçilerimizin görüş ve önerilerini bize e-posta ile, telefonla veya köy ziyaretlerinde bire bir iletme imkanı oldu. Pandemi dönemi olmasına rağmen yüzlerce kişi köyümüze, üretim alanlarımıza geldi hatta bizle birlikte çalıştılar. Web sitemizde her üreticinin telefon numarasını herkese bildirdik. Bize ulaşan her soruya cevap vermek ve eksikleri telafi etmek için elimizden gelen gayreti gösterdik.

Bizler grup olarak büyüdükçe ve aramıza yeni katılanlar oldukça ortak prensipler belirledik, kaleme aldık ve Web sitemize koyduk. Özellikle yeni katılanlarda hatalar gördüğümüzde kolektif olarak hemen müdahale ettik, önlem aldık ve düzelttik. Üreticiler olarak bir denetim mekanizması da oluşturduk ve birçok üreticinin yerinde incelemeler yaptık. Eksiklerimizi en aza indirmeyi başardık. Hâlâ da üretimde veya iletişimde eksik veya yanlış gördüğümüz yerde toplantılar yaparak giderme gayretindeyiz. İçimizde bulunan ailelerin genç diyebileceğimiz yaşta, henüz yeterli hayat tecrübesi olmayan arkadaşlarımızın hoş olmayan sözlerine engel olduk ve tekrarlanmaması konusunda gereken adımları attık. Sözlü ve fiziksel şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu açıkça beyan ve taahhüt ettik.

Son dönemde gruplarda bizleri çok üzen tartışmalar yaşandı. Köyümüzde yürütülen, hepimize yararı olacak bir projenin, TADYA üreticileri olarak bizlerin istek ve düşünceleri önemsenmeden sekteye uğratılması, proje ekibindeki arkadaşlarımıza birkaç kişi tarafından kabul edilemez muameleler yapılması bizleri fazlasıyla üzdü.

Sorunlarımızı birlikte ve DBB desteğiyle çözme gayretinden çıkarak kolektifimizden ayrılmak isteyen kişilere saygı duyuyoruz. Ancak aile bireyleriyle birlikte 50 kişiye yakın köylümüzü temsil eden TADYA’yı bütün olarak karalamaya yönelik ifadelerle karşılaşmaktan yorulduk. Hâlâ da birlikteliğimizi haksız şekilde hedef alan sözler maalesef kulağımıza geliyor. Bütün bunlar, doğaya ve insana saygıyla, alın teriyle geçimini sağlamaya çalışan, sürekli kendini geliştirmeye çalışan bizleri üzmektedir.

Bütün DBB ailesine davetimiz var. Hem değerli moderatör arkadaşlara hem de bütün katılımcılara. Ne zaman isterseniz sizi köyümüzde ağırlamak, üretim alanlarımızı ve köyümüzü gezdirmek, sizlerle muhabbet etmek, sorularınıza cevap vermek isteriz. İsterseniz de uygun bir zaman belirleyip zoom ile bir toplantı yapabiliriz. Mümkün olduğu kadar fazla üretici olarak katılır ve her türlü sorunuza samimiyetle cevap veririz.

TADYA üreticisi ailelerden:

Adnan Durmuş, Asiye Durmuş, Ceyhan Temürcü, Cüneyt Arslan, Dilek Arslan, Dilek Aygün, Durmuş Minaz, Gülay Akyüz, Havva Uçak, Hüseyin Araç, İlçen Kurban, Mehmet Uçak, Murat Akyüz, Müzeyyen Arslan, Necati Cebeci, Necati Duran, Nihal Poyraz Temürcü, Nursemin Duran, Oğuz Aygün, Rahime Çevik, Sofiya Kurban, Yurdagül Minaz

TADYA üretici adayı Tahtacıörencik köylülerinden:

Ayfer Keskin, Serkan İnce, Türkan Karaca, Ayşe Yavuz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir