DBB grubuna açıklamamız

Beypazarı Uruş ve Güdül Tahtacıörencik köylüleri bölgelerinde maden tesisi istemiyor!
26 Temmuz 2021
Destekçilerimize mektubumuz ve davetimiz
29 Kasım 2021

DBB grubuna açıklamamız

28 Ekim 2021

Değerli DBB üyeleri ve destekçilerimiz,

Gmail ve Whatsapp aracılığıyla sizlere ulaşmış olan, Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi’nden bazı arkadaşlarımızın mesajları ile ilgili, bizlerin de sizlere bilgi vermemiz gerektiğini, olayları şeffaf bir şekilde izah etmemiz gerektiğini düşünüyoruz.

Bizler TADYA üreticileri  olarak (17 Aile, toplamda 50 kişi) ilk günkü gibi, yıllar itibariyle kendimizi daha da geliştirmek suretiyle, doğaya zarar vermeden ve ona saygılı bir şekilde tarım/hayvancılık yaparak siz destekçilerimize hizmet vermekteyiz. Sizler sayesinde köyümüzde geçimini sağlayan ve doğa dostu tarım/hayvancılık yoluyla gelir elde edebilen kadınlar ve erkekleriz.

Son günlerde yaşanan olayların TADYA kolektifine zarar vermesini istemiyoruz. Yaşanan bazı olayları ve TADYA Kolektifinin son kararını, daha da anlaşılır olması adına kısaca özetliyoruz;

  • TADYA içerisinde öne çıkmak için yıkıcı olabilecek çabalar gösteren, şahsi ihtiraslar nedeniyle kolektif yapımıza zarar vereceğini düşündüğümüz davranışlar içine giren,
  • TADYA Kolektifi içerisinde bazı kişilerle yaşadıkları şahsi meselelerden dolayı kolektif yapımıza zarar verebilecek davranışlar içinde bulunan ve içimizden ayrılıp bireysel hizmet vereceklerini beyan eden arkadaşların, siz türeticilerimize mağduriyet yaşadıklarını bildirmeleri tüm üreticilerimize yapılmış haksızlığın son noktasıdır. 
  • Ayrıca bu kişilerin TADYA üretim ve tedarik kaynaklarımızın şeffaflığı ilkesine aykırı davranışlarda bulunmaları,
  • TADYA Kolektifi üretim denetim ekibinin sorularına saygı çerçevesi dışında cevap vermeleri veya kayıtsız kalmaları, 
  • Bu arkadaşlarımızın zaman zaman TADYA Kolektifini bitireceklerine dair söylemleri, 
  • Bu söylemleri ortaya koyarken kendilerini bağlı müşterilerinin olduğunu beyan etmeleri bizim için en büyük tehdittir ve bu durumlar bizi son derece rahatsız etmektedir. 
  • SUYADER (Sürdürülebilir Yaşam Derneği) ekibi tarafından hazırlanmış ve biz TADYA üreticilerini (çoğunlukla kadınlara ve gençlere de yönelik olan) eğitim, tanıtım, kompost hazırlıkları, tarım alet ve edevat desteğini de içeren projeye de şahsi çıkar ve menfaatleri için çeşitli söylemlerle (proje ekibine karşı tehdit, hakaret, azarlama) de zarar vermişlerdir. Proje ekibinde yer alan genç arkadaşlarımızı söylemleriyle mağdur ederek bu karşılıklı gelişim sürecini sekteye uğratmışlardır. 

Sonuç olarak, bu kişilerin yukarıda da bahsi geçtiği gibi şahsi hırs ve çıkarlarını topluluk menfaatinin üzerinde tutmaya çalışmalarından ötürü, kendilerinin TADYA Kolektifi içerisinde yer almama kararları uygun görülmüştür.

Tadya üreticileri olarak kendi aramızda, diğer köylülerimiz ve destekçilerimizle ilişkilerimizde şiddet, hakaret, tehdit gibi etik olmayan davranışlardan uzak duracağımızı, mevcut sorunların  şiddetsiz iletişimle  çözümü için çaba göstereceğimizi taahhüt ediyoruz.

Saygılarımızla

TADYA Ailesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir