Destekçilerimiz için bilgilendirme mektubu

TADYA nedir, ne yapar, nasıl çalışır?
15 Eylül 2020
Destekçilerimize mektup
31 Mayıs 2021

Destekçilerimiz için bilgilendirme mektubu

26 Mayıs 2021

Değerli TADYA destekçileri,

Şu ana kadar TADYA kolektifine vermiş olduğunuz maddi-manevi her türlü destek için teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Şu anda TADYA içinde Tahtacıörencik Köyü’nden 14 aile birlikte çalışıyoruz. Doğa-dostu, sorumlu, katılımcı, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir üretim-tedarik modeli yaratmaya çalışıyoruz. Sizleri üretim süreçleri konusunda mümkün olduğunca bilgilendiriyor, her ürünün üreticisini bilmeniz ve isteğinizde ulaşabilmeniz için şeffaf bir şekilde bilgi paylaşımı yapıyoruz. Ayrıca imkanı olanları üretimi yerinde gözlemlemeye davet ediyoruz.

Ana amacımız doğa-dostu üretim yöntemleriyle sağlıklı, taze, besleyici, lezzetli gıdalar üretmek ve bunları doğrudan tedarik yollarıyla siz destekçilere ulaştırmak. Bunu yaparken doğayı koruyan, toprağın yapısını ve mikrobiyolojik yapısını geliştiren ve suyu verimli kullanan tarımsal yöntemleri, yerel ve yerele uyumlu hayvanlarla gıda üretimini, geleneksel köy kültürünün yaşatılıp geliştirilmesini, döngüsel üretim ve tüketim faaliyetlerini geliştirmek için çalışıyoruz. 

Fiyatlar yönünden, üretim hacminin sınırlı olması nedeniyle, daha da önemlisi emek ve doğa sömürüsü yoluyla maliyetlerini dışsallaştıran (ve hepimize ağır bedeller ödeten) konvansiyonel/endüstriyel tarım sistemiyle fiyat rekabetine giremiyoruz. Yine de ürünleri olabildiğince erişilebilir kılmaya çalışıyoruz. Tedarik imkanları geliştikçe fiyatların daha da erişilebilir hale geleceğini umuyoruz.

Düzenli olarak eksiklerimizi gözden geçiriyor ve geliştirme yönünde çaba gösteriyoruz. Örneğin ambalaj ve paketlemede plastik kullanımın azaltılması, genel olarak köyde atıkların azaltılması ve geri dönüşümü, toprakların daha az işlenmesi ve korunması, hayvan beslemede dışsal girdilerin (hazır yemlerin) daha da azaltılması, işlenmiş ürünlerdeki hammaddelerin tamamen yerel ve/veya doğal girdilerden olması gibi konular var.

Sizlerin ürünler ve tedarikle ilgili geri bildirimleriniz bizim için çok önemli. Öncelikle üreticilere doğrudan ulaşmanız çok kolay. Şu sayfada üretrici profilleri ve iletişim bilgileri var: https://tahtaciorencik.org/tadya-ureticileri-ve-urunleri/

Ayrıca sipariş sayfasının alt kısmında bir geri bildirim formu var. İster isminizi belirterek ister anonim olarak görüş ve eleştirilerinizi yazabilirsiniz: https://tahtaciorencik.org/siparis-sayfasi/

Yine tadya.bilgi@gmail.com adresine yazarak görüş ve geri bildirimlerinizi iletebilirsiniz.

TADYA üreticileri üretim ölçütleri, ortak tedarik yöntemleri ve ortak amaçları doğrultusunda birlikte çalışır ve dayanışma içinde olurlar. Her TADYA üreticisi, diğer üreticilerle ilgili gördüğü eksikleri veya olumsuzlukları birebirde veya kolektif içinde dillendirerek sorunların çözümüne katkı verir. Beklediğimiz bir şey değil ama, herhangi bir TADYA üreticisi siz destekçilere diğer TADYA üreticilerinin ürünleri veya üretim yöntemleriyle ilgili olumsuz şeyler söyler veya ima ederse, duyduklarınızı kolektife bildirmeniz doğru olacaktır. Böylece durum araştırılıp aydınlığa kavuşturulabilir. Bir eksik veya yanlış varsa hızla düzeltilebilir. 

Köydeki sebze üretim hazırlıkları ve tedarik planlarıyla ilgili size çok yakında tekrar yazacağız.
TADYA üreticileri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir