Agroekoloji İçin Yerel Dayanışma Ağları ve DBB Buluşması – 7 Ekim Cumartesi

Davetimiz
17 Ağustos 2017
22 Temmuz Pazar, Tahtacıörencik Köyü, Çiftlik Ziyaretleri Gezisi
8 Temmuz 2018

Agroekoloji İçin Yerel Dayanışma Ağları ve DBB Buluşması – 7 Ekim Cumartesi

5-8 Ekim 2017 tarihlerinde, Ankara ve çevresinde, Doğal Besin, Bilinçli Beslenme grubu (DBB) ve Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi’nin (TADYA) ev sahipliğiyle, URGENCI Akdeniz Topluluk Destekli Tarım Ağı’ndan konuklarımızı da içeren bir etkinlik yapıyoruz.

“Öğrenme Yolculuğu” adlı bir URGENCI projesi kapsamında, URGENCI ve FAO’dan konuklarla birlikte Fas, Cezayir, Hırvatistan, Fransa, Mısır (Terre et Humanisme), Makedonya, Lübnan, İspanya, ve belki Yunanistan’dan, agroekoloji ve/veya yerel dayanışma ağları konularında çalışan konukların katılımını bekliyoruz.

Bu faaliyeti, Ankara’da DBB grubunun yıllık toplantısı vesilesiyle yapacağımız bir buluşma ile çakıştırdık. 7 Ekim Cumartesi günü, Ankara’da, Maltepe’deki Yılmaz Güney Sahnesi‘nde, gün boyu sürecek bir etkinliğimiz var:

Öğleden önce “Agroekoloji için Yerel Dayanışma Ağları Buluşması” yapacağız. Halktan, resmi kuruluşlardan, TDT gruplarından, çiftçi ve üreticilerden gelecek katılımlarla geniş bir gruba ulaşmayı umuyoruz. Programda ekolojik arazi yönetimi (agroekoloji-permakültür-bütüncül yönetim-doğal tarım vs.), yerel dayanışma ağlarının önemi, TDT ve katılımcı onay sistemlerinin (KOS) anlatımı, küçük ölçekli çiftçiliğin sorunları ve talepleri gibi konuların sunumu olacak. Akdeniz’li konuklarımızın ve Türkiye’de ilgili konularda çalışan kişi ve gruplar için de poster sunumu imkanı olacak. Günün ikinci bölümünde ise DBB Yönelim Toplantımızı, herkesin katılımına açık şekilde yapacağız. Gün boyunca DBB ağından üreticilerimizin tanıtım ve tadım stantlarını ziyaret edebileceğiz.

POSTER SUNUMU YAPMAK İÇİN:

Etkinlik kapsamında, dahil olduğunuz bir proje veya çalışma ile ilgili poster sunumu yapmak isterseniz. 22 Eylül 2017 tarihine kadar poster dosyanızı (PDF, JPEG vd grafik formatlarında) ctemurcu@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. Biz posterin A2 boyutunda baskısını hazırlayıp buluşma sırasında görünür hale getireceğiz.

Doğal tarım, ekolojik arazi yönetimi, topluluk destekli üretim ve yerel dayanışma ağlarıyla ilgili herkesi bu buluşmaya davet ediyoruz. Katılım ücretsiz ve salonumuz yeterince büyük, gelmek için kayıt yaptırmanıza gerek yok. Ancak gelmeyi düşünüyorsanız bunu etkinlik sayfasında belirtmeniz öngörü yapabilmemiz açısından yararlı olur: https://www.facebook.com/events/119386128719485/

7 Ekim Cumartesi Programı

  • Agroekoloji için Yerel Dayanışma Ağları Buluşması

    • Tematik sunumlar (15’er dakikalık 10 ila 15 sunum)
    • Poster sunumları ve katılımcılar arası serbest deneyim paylaşımı.
  • DBB ağından gelen üreticilerin tadım ve tanıtım stantları.
  • DBB Yönelim Toplantısı (herkese açık)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir