Tahtacıörencik’ten birkaç haber

Bir sonraki Tahtacıörencik Gezisi – 4 Temmuz Cumartesi
20 Haziran 2015
Davetimiz
17 Ağustos 2017

Tahtacıörencik’ten birkaç haber

Köyümüzde son haftalarda kolektif faaliyetlerimizi artırmak yönünde çalışmalarımız var. Yakında köyün içindeki bir daireyi TADYA Bilgi ve Belge Merkezi olarak düzenleyeceğiz. Köylülerimiz, üreticilerimiz burada doğal yaşam ve doğal üretimle ilgili kitap, dergi, belge ve filmlere ulaşabilecek. Toplantılarımızı burada yapacağız ve burası köye gelen konuklarımız için de bir uğrak noktası olacak. 
Bir de, doğal üretim ölçütlerimize uygun ürünlerin dağıtım ve kargo organizasyonlarını olabildiğince ortaklaştırmak niyetindeyiz. Bu yolla üreticileri desteklemenin yanı sıra, olası artı değeri üreticilerin ortak altyapı ihtiyaçları ve TADYA’nın kolektif faaliyetleri için kullanacağız.
TADYA’nın ilk ortak eve teslim organizasyonunu 17 Ağustos Pazartesi günü yapmayı planlıyoruz. Listeyi birkaç güne kadar yayınlayacağız. Büyük olasılıkla et, süt ürünleri, yumurta, Kır Çocukları ve Kara Kılçık doğal ürünleri ve köy üreticilerinin daha önce sunumu yapılmamış bazı doğal ürünleri olacak. Umarız başarılı olur ve kolektif çalışmalara devam etmek için moral buluruz.
Köyümüze bir sonraki gezi için belirlediğimiz tarih ise 22 Ağustos Cumartesi. Ayrıntıları ve katılım formunu yakında ileteceğiz.
Hem üretim hem de ürünleri alıcılarla buluşturmak son derece detaylı ve zorlu işler. Bazen bu işlerin arasında kaybolsak da asıl amacımızı, motivasyon kaynağımızı unutmuyoruz: Doğanın ve insan emeğinin değerinin bilindiği ve sömürülmediği, insanların birbirleriyle ve doğayla barış ve uyum içinde yaşadıkları bir dünya. Şimdilik bunun için yapabildiklerimiz: Doğaya zarar vermeden üretmeye çalışmak, üreticiler ve kullanıcılar arasında bağlar kurarak yabancılaşmayı (doğaya, emeğe, ürüne ve birbirimize) olabildiğince azaltmaya çalışmak. Bu süreçte karşımıza çıkan çelişkileri de (örn. fiyatlarla ilgili erişilebilirlik sorunları) ekonomik ve sosyal sistemlerimizin açmazlarını anlama ve aşma yolunda birer işaret olarak görüyoruz. 

 

1 Comment

  1. Sule Altunisik dedi ki:

    Müthiş güzel haberler, emeklerinize yüreğinize saglık… Sevgiler, sule

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir